Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου προχωρεί από την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, 2022, στην λειτουργία μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων/κηδεμόνων και δη των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών.

Συγκεκριμένα, στις 2 Ιανουαρίου 2022, το εμβολιαστικό κέντρο στην Κρατική έκθεση – σημείο Α’ θα εξυπηρετεί μόνο παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (walk in και ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού), Ώρα: 08:00 – 14:00.

Παράλληλα, στις 8 Ιανουαρίου 2022, το εμβολιαστικό κέντρο στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού – σημείο Α’ θα εξυπηρετεί μόνο παιδιά ηλικίας 5-11 ετών (walk in και ραντεβού μέσω της πύλης εμβολιασμού), Ώρα: 08:00 – 14:00.

Επίσης, στις 15 Ιανουαρίου 2022, θα λειτουργήσει εμβολιαστικό κέντρο στο γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών κοινοτήτων στην Τριμίκλινη για την εξυπηρέτηση των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Ώρα: 08:00 – 14:00.

Σημειώνεται ότι, στις πιο πάνω ημερομηνίες θα παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε παιδιά τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα στο ΓεΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι, σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα παγκύπρια στις 3 και 4 Ιανουαρίου 2022, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα εξυπηρετούνται παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, μόνο κατόπιν διευθέτησης ραντεβού, στα πιο κάτω σημεία:

Στην Λευκωσία, Κρατική Έκθεση – κέντρο Α’ και Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Κέντρο Υγείας Λατσιών (αύξηση ημερήσιων ραντεβού).

Στην Λεμεσό, στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού – κέντρο Α’ και στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Παλαιό Νοσοκομείο (αύξηση ημερήσιων ραντεβού).

Στην Λάρνακα, στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Παλαιό Νοσοκομείο (αύξηση ημερήσιων ραντεβού), στην Αμμόχωστο, στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Νοσοκομείο Αμμοχώστου (αύξηση ημερήσιων ραντεβού), και στην Πάφο, στο Κέντρο Προστασίας Μητρότητας και Ευημερίας Παιδιού – Γενικό Νοσοκομείο (αύξηση ημερήσιων ραντεβού).

Σημειώνεται πως για τον εμβολιασμό παιδιών, πρέπει να προσκομίζεται έντυπο συγκατάθεσης υπογραμμένο και από τους δύο γονείς.