Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19, και ιδιαίτερα για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, δεδομένης της σημασίας που έχει για την ενίσχυση της ανοσίας ομάδων του πληθυσμού που είναι πιο επιρρεπείς σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο αυτό, και κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών κ. Κώστα Χαμπιαούρη, το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Παλαιχωρίου για τον εμβολιασμό των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Παλαιχωρίου (Κοινότητες Ασκά, Φτερικούδι, Σαράντη, Πολύστυπος, Άλωνα, Λειβάδια, Αληθινού, Απλίκι, Άγιος Επιφάνιος, Καμπί, Φαρμακάς, κοκ).

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από την κινητή μονάδα που θα λειτουργήσει στο Παλαιχώρι είναι μόνο οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:

1. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).
2. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος των τριών (3) εβδομάδων που απαιτείται για τη 2η δόση και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης).
3. Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 60 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει απαραίτητα παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Στο σημείο εμβολιασμού θα παρευρεθεί ο Υπουργός Υγείας συνοδευόμενος από τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.