Τις προσπάθειές της για έλεγχο της συμμόρφωσης των πολιτών με τα περιοριστικά μέτρα εντείνει η Αστυνομία με τη χρήση πεζών περιπόλων, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα παραλιακά μέτωπα, κυρίως της Λεμεσού και της Πάφου, όπου παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού πολιτών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης  είπε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο της Λεμεσού για σκοπούς συντονισμού ώστε να συμβάλουν στην όλη προσπάθεια και οι τροχονόμοι και άλλοι λειτουργοί του Δήμου.

Ανέφερε ακόμη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, η Αστυνομία θα προβεί σε εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ανάγκη τήρησης των προστατευτικών μέτρων και των αποστάσεων ασφαλείας.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις και θα τοποθετηθούν φωτεινές επιγραφές και ταμπέλες, οι οποίες θα προειδοποιούν τους πολίτες για τους κινδύνους και την ανάγκη τήρησης των αναγκαίων αποστάσεων. Πρόσθεσε ότι σε σημεία όπου παρατηρείται συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ατόμων, θα καλούνται μέσω μεγαφώνων οι πολίτες να τηρούν ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους.

«Κατανοούμε πλήρως τον κόσμο και την ανάγκη του να βγει έξω μετά από δυο μήνες εγκλεισμού στα σπίτια του», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, υπογραμμίζοντας ότι από την άλλη, η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με το καθήκον της διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Επανέλαβε, δε, ότι οι καταγγελίες δεν είναι αυτοσκοπός.

Είπε ότι οι οδηγίες που έχει δώσει προς τους αστυνομικούς είναι να αντιμετωπίζουν τους πολίτες με προσοχή και ευγένεια κατά τις παρατηρήσεις και υποδείξεις που τους γίνονται, να μην τους ταλαιπωρούν χωρίς ιδιαίτερο λόγο και να μην τους ασκούν αδικαιολόγητη πίεση.

Δεν πρέπει, κατέληξε, να επιδεικνύουν υπέρμετρο ζήλο κατά τον έλεγχο των πολιτών, που δημιουργεί, όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, αχρείαστα προβλήματα.

ΚΥΠΕ