Έχει βελτιωθεί σημαντικά η υγεία ενός νεογέννητου αγρινού, το οποίο είχε βρεθεί τραυματισμένο σε περιοχή του Δάσους Πάφου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας, στην οποία σημειώνεται επίσης ότι στο ηλικίας μερικών ημερών ζώο δόθηκε το συμβολικό όνομα «Ελπίδα».

«Η αισιόδοξη είδηση των τελευταίων ημερών έρχεται από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περίθαλψης και Αποκατάστασης της Άγριας Πανίδας, της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, όπου περιθάλπεται και αναρρώνει ένα νεογέννητο αγρινό που βρέθηκε τραυματισμένο στις 20 Μαρτίου 2020 σε περιοχή του Δάσους Πάφου κοντά στα όρια της κοινότητας Πωμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Θήρας.

Το αγρινό, ηλικίας μερικών ημερών, μεταφέρθηκε, όπως σημειώνεται, αυθημερόν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, αφού έφερε σοβαρό τραύμα στο μηρό. Εκεί έτυχε ιατρικής φροντίδας από μέλη των κτηνιατρικών υπηρεσιών και σήμερα δείχνει σημαντική βελτίωση στην υγεία του.

«Το νεαρό αγρινό θα σιτίζεται με γάλα προβάτου μέχρι τον απογαλακτισμό του, του χορηγείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και τυγχάνει κάθε δυνατής φροντίδας από το προσωπικό του Κέντρου», τονίζεται και προστίθεται ότι η κατάστασή του αξιολογείται καθημερινά με σκοπό τη μελλοντική επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον.

«Αν και η Υπηρεσία μας δεν συνηθίζει να δίδει ονόματα στα ζώα που περιθάλπονται στο Κέντρο, αφού αυτό δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους που δεν είναι επί του παρόντος να επεξηγηθούν, εντούτοις λόγω των ημερών που διανύουμε, στο νεαρό αγρινό δόθηκε το συμβολικό όνομα Ελπίδα», καταλήγει η ανακοίνωση.