Μεγάλη ταλαιπωρία προκάλεσε σε χιλιάδες οδηγούς οχημάτων, που εγκλωβίστηκαν χθες στην Αττική Οδό, η κακοκαιρία «Ελπίς», που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Ελλάδα.

Αρκετοί οδηγοί χρειάστηκε να παραμείνουν στα οχήματα τους πάνω από 20 ώρες.

Σημειώνεται ότι από αργά χθες το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών, για τον απεγκλωβισμό των οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι.

Μάλιστα οι άνδρες του στρατού έφτασαν σε όλα τα σημεία στο οδικό δίκτυο μοιράζοντας τρόφιμα, νερά, και κουβέρτες στους εγκλωβισμένους και ταλαιπωρημένους οδηγούς.

Όπως μεταδίδουν Ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, ανοικτοί και χωρίς να χρειάζονται τα οχήματα αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι τώρα οι κεντρικοί δρόμοι του δήμου Αθηναίων, ενώ προσβάσιμα είναι και τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Από νωρίς το πρωί και αφού άνοιξαν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, όλες οι δυνάμεις του δήμου συνεχίζουν τον καθαρισμό του χιονιά σε συνοικίες της Αθήνας, ενώ αυτή την ώρα συνεργεία ρίχνουν αλάτι σε τριάντα δρόμους.

Στο μεταξύ, την παράταση της σημερινής αργίας λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ σε ό,τι αφορά τα σχολεία ανέφερε ότι θα υπάρξει ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας.

Ο Υπουργός ανέφερε πως χθες μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες απεγκλωβίστηκαν τρεισήμισι χιλιάδες πολίτες από την Αττική Οδό και χίλια οκτακόσια αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε ο απεγκλωβισμός όλων των οδηγών να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, επηρεάστηκαν μέχρι στιγμής οκτώ συνολικά πτήσεις από Κύπρο προς Αθήνα και συγκεκριμένα έξι πτήσεις από το αεροδρόμιο Λάρνακας και δύο από το αεροδρόμιο Πάφου, που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Hermes Airports από τις ακυρώσεις πτήσεων επηρεάστηκαν συνολικά τριακόσιοι έξι επιβάτες.