Νεκροί είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο χειριστής και ο επιβάτης του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι μέσα στην κοινότητα Χαριά, περίπου 16 χιλιόμετρα ανατολικά από τον Πύργο Ηλείας, στην Ελλάδα.

Μετά την πτώση του αεροπλάνου, κάτοικοι της κοινότητας έφθασαν στο σημείο για να παράσχουν βοήθεια και παράλληλα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Έπειτα από λίγη ώρα έφθασαν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, όπου εντόπισαν νεκρούς μέσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου, τον χειριστή και τον επιβάτη. Παράλληλα, οι πυροσβέστες συνέχισαν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Χαριάς για το ενδεχόμενο να υπήρχε και τρίτο άτομο στο αεροσκάφος. Ωστόσο, όπως υποστηρίζεται, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

Ο χώρος της πτώσης του αεροπλάνου έχει αποκλειστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του.

Η πτώση του αεροσκάφους έγινε μέσα σε σπίτια χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί κατοίκων ή εστία φωτιάς στον χώρο.

Το μικρό μονοκινητήριο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου και εκεί θα επέστρεφε, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης.

Το περιστατικό θα διερευνηθεί από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων.

Ενδεχομένως να πρόκειται για αεροσκάφος κάποιας αερολέσχης και να πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση.

Πηγή: Naftemporiki.gr