Για πολλά και διάφορα μέτωπα φωτιάς κάνει λόγο η πυροσβεστική που συμβάλλει με κάθε μέσο για την κατάσβεση της φωτιάς στο Πανόραμα Βούλας.

Oι εστίες που μαίνονται είναι διάσπαρτες ανάμεσα σε αστικό ιστό αλλά και σε οικόπεδα, με την πυροσβεστική να μετακινείται από δρόμο σε δρόμο για να τις περιορίσει.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επισημαίνουν ότι η φωτιά δεν έχει οριοθετηθεί παρότι είναι καλύτερη η εικόνα της. Οι ξαφνικές ριπές ανέμου σε συνδυασμό με τις χοάνες στο βουνό του Υμηττού δημιουργούν μικρές αναζωπυρώσεις.

Σε λίγη ώρα φτάνουν στο σημείο και οι ενισχύσεις από Πελοπόννησο, Στερεά και Δυτική Ελλάδα όπως λένε αξιωματικοί, ενώ τα πεζοπόρα τμήτα αργότερα θα ανέρχονται σε 10 έως και 15. Επίσης ο Στρατός Ξηράς θα συνδράμει στο έργο παρέχοντας τρεις μπουλντόζες

Η φωτιά ,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές σε 10-15 σπίτια με 2-3 εξ αυτών να έχουν καεί ολοσχερώς. Η επίσημη καταγραφή όμως δεν έχει γίνει ακόμα.

Επιπλέον στο σημείο βρίσκονται και 250 στελέχη της αστυνομίας με 50 οχήματα , ένα απεγκλώβισαν τουλάχιστον 19 άτομα αλλά και 2 κατοικίδια ζώα. 

 Εκκενώνονται Νέα Κάλυμνος, Εξοχή , Δίλοφο, Χέρωμα, και προληπτικά γηροκομείο και τα Παιδικά Χωριά SOS στην Βάρη

Δεύτερη εκκένωση περιοχών είναι σε εξέλιξη στην Βάρη στην περιοχή Νέα Κάλυμνος , Εξοχη , Δίλοφο Βάρης –  τα βλάχικα δηλαδή – και η περιοχή Χέρωμα Βάρης, οπως όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

Εκκενώνονται επίσης τα Παιδικά Χωριά SOS και ένα γηροκομείο στη Βούλα.

Το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: skai.gr