Εφιαλτικές στιγμές έζησαν το βράδυ οι κάτοικοι περιοχών της Μαγνησίας λόγω της μεγάλης φωτιάς πού ξέσπασε, η οποία καίει μέχρι αυτή την ώρα ανεξέλεγκτη.

Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αυτή την ώρα κινείται προς τον Αλμυρό. Μάλιστα, νωρίτερα, εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα για ετοιμότητα από την Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των περιοχών Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας διατάχθηκε η εκκένωση των οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Κριθαριάς, Μαράθου και Βελανιδιάς.

Θρηνούμε θύματα, κηδεύουμε νεκρούς

Πέντε νεκροί ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές, ενώ θρηνούμε τους δύο πιλότους του Canadair.

Η κηδεία του 27χρονου συγκυβερνήτη του μοιραίου Canadair Περικλή Στεφανίδη θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς.
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στην κηδεία του.

Αύριο Παρασκευή, 28/07, κηδεύεται στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων, ο κυβερνήτης του Canadair και σμηναγός Χρήστος Μουλάς στην παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.