Ελεύθεροι υπό όρους μέχρι τις 22 Ιουλίου, οπότε θα απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αφέθηκαν οι γονείς του αγοριού 19 μηνών που νοσηλεύεται με σημάδια κακοποίησης στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούν έκθεση παιδιού σε κίνδυνο και βία στην οικογένεια.

Η 24χρονη μητέρα του παιδιού θα εμφανίζεται κάθε μέρα στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας, ενώ εισήλθε σε «στοπ λιστ» και κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Ο 26χρονος πατέρας θα εμφανίζεται κάθε δύο μέρες στον αστυνομικό σταθμό και επίσης μπήκε σε «στοπ λιστ» και παρέδωσε επίσης τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Εκδόθηκε επίσης προσωρινό διάταγμα απομάκρυνσης των γονέων από το παιδί, καθώς και διάταγμα απομάκρυνσης της 24χρονης από τη γιαγιά του 26χρονου, η οποία είχε καταγγείλει την πρώτη υπόθεση βίας στην οικογένεια.

Η διαδικασία για αίτηση, ώστε η μητέρα να βλέπει το 19μηνο αγοράκι στην παρουσία λειτουργού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ορίστηκε για τις 15 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, η υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, ανέφερε ότι οι έρευνες για το κακοποιημένο νήπιο έχουν πάρει το δρόμο τους.