Ελεύθεροι αναμένεται να αφεθούν αργότερα σήμερα τα δύο άτομα ηλικίας 40 και 29 ετών που κρατούνταν ως ύποπτοι για υπόθεση που αφορά τον φόνο εκ προμελέτης του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, 29 ετών που διαπράχθηκε το βράδυ της 25ης Ιουνίου 2020 στην Ορμήδεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα έληγε το δεύτερο διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων και η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για μελέτη και οδηγίες.

Η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε όπως η υπόθεση μη καταχωρηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου στο παρόν στάδιο, αφού δεν υπάρχει επαρκής μαρτυρία εναντίον των δύο ατόμων.

Η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα από αναλύσεις ορισμένων τεκμηρίων και η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Οι δύο ύποπτοι θα αφεθούν ελεύθεροι αργότερα σήμερα, αφού η Αστυνομία δεν έχει αρκετά στοιχεία ώστε να τους παρουσιάσει ενώπιον του Δικαστηρίου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους ή να παραπέμψει την υπόθεση για εκδίκαση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης λίγο μετά τις 11 το βράδυ της 25ης Ιουνίου ενώ ο Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, βρισκόταν στη βεράντα της πατρικής του οικίας στην Ορμήδεια δέχτηκε αριθμό πυροβολισμών και τραυματίστηκε θανάσιμα. Το θύμα δέχθηκε σφαίρες στην περιοχή της δεξιάς πλευράς και το θώρακά από κυνηγετικά σφαιρίδια και η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό κατέδειξε ως αιτία θανάτου αιμορραγικό σοκ και εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από πυροβόλο όπλο.

Από τις έρευνες και εξετάσεις της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το θύμα πυροβολήθηκε τρεις φορές από ανοιχτό χώρο στο πίσω μέρος της κατοικίας στην ανατολική πλευρά, όπου σε απόσταση 17 μέτρων, εντοπίστηκαν ανάμεσα σε δέντρα τρία πυροβολημένα κυνηγετικά φυσίγγια.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τα δύο άτομα προς διευκόλυνση των ανακρίσεων της αστυνομίας για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Γ και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.