Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τις πρώτες πρωινές ώρες πυραύλους κρουζ προς δυτική κατεύθυνση –προς την Κίτρινη Θάλασσα– ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Τα δεδομένα για την εκτόξευση αναλύονται από τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Θάλασσας και των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Προχθές Πέμπτη, το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η Πιονγκγιάνγκ έκανε άσκηση για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, την τακτική «καμμένης γης», εναντίον της Νότιας Κορέας.

Χθες Παρασκευή, η Σεούλ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε πέντε φυσικά και ένα νομικό πρόσωπο στη Βόρεια Κορέα, σε αντίδραση στην εκτόξευση πυραύλου με σκοπό να τεθεί στρατιωτικός δορυφόρος σε τροχιά –το εγχείρημα απέτυχε, για δεύτερη φορά–, τον περασμένο μήνα.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.