Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά της Ιερουσαλήμ όπου ηχησαν οι σειρήνες στις 8:15 σήμερα το πρωί. Στη συνέχεια ακούστηκαν τέσσερεις εκρήξεις από τα δυτικά περίχωρά της.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς, Μωχάμαντ Ντεφ, δήλωσε ότι «άρχισε η επιχείρηση ‘Θύελλα του Αλ-Άκσα’ ύστερα από παραβιάσεις του στάτους κβο εκ μέρους του Ισραήλ στο Τέμενος Αλ-Ακσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ» και ότι από τις 6:30 το πρωί τοπική ώρα έχουν εκτοξευθεί συνολικά 5.000 ρουκέτες κατά των Ισραηλινών πόλεων του κεντρικού και νοτίου Ισραήλ.

Γίνεται λόγος στα ισραηλινά ΜΜΕ για «επιφυλακή πολέμου» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας υπό τον ΥΠΑΜ Γιοάβ Γκάλαντ.

Οι κάτοικοι των ισραηλινών πόλεων της μεθορίου έχουν διαταχθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους επειδή παρατηρήθηκαν ομάδες ενόπλων Παλαιστίνιων να έχουν εισέλθει σε ορισμένους μεθοριακούς οικισμούς.

Μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν μια 70χρονη Ισραηλινή νεκρή και 16 τραυματίες.

Ρουκέτες φέρονται να κατέπεσαν σε πόλεις του νοτίου και κεντρικού Ισραήλ, χωρίς να επιβεβαιώνονται από επίσημες πηγές οι ακριβείς τοποθεσίες.

 

πηγή ΚΥΠΕ