Έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία των υπουργών Υγείας και Οικονομικών και μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων και των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται τις τελευταίες ώρες τα νοσοκομεία.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριακός Κούσιος, είπε ότι «η επικράτηση του στελέχους του Ηνωμένου Βασιλείου και στη χώρα μας, επηρεάζει όλες τις ηλικίες και συνδέεται με τη σοβαρή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών στην κοινότητα και στα νοσοκομεία, επιβαρύνοντας επικίνδυνα τις δομές του συστήματος υγείας».

Στη συνέχεια ο κ. Κούσιος τόνισε ότι «η κατάσταση, όπως εξελίχθηκε, δυστυχώς, δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλαρώσεις το επόμενο διάστημα, όπως ήταν η πρόθεση της Κυβέρνησης, μέχρις ότου έχουμε τα αναμενόμενα οφέλη από το εμβολιαστικό μας πρόγραμμα».

Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της λήψης άμεσων έκτακτων μέτρων, με τις επόμενες ημέρες να χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες.