Συνεχίζουν από εκεί που έμειναν τις εορτές του Πάσχα οι άγνωστοι που προβαίνουν σε πράξεις βανδαλισμού σε σχολικές μονάδες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τέθηκε σε συναγερμό χθες αργά το απόγευμα όταν άγνωστοι, αφού έσπασαν την κλειδαριά της κεντρικής πύλης του Γυμνασίου Κωνσταντινουπόλεως στον Στρόβολο, έθεσαν φωτιά σε σωρό ελαστικών στην αυλή του εκπαιδευτηρίου. Παράλληλα ανέγραψαν διάφορα συνθήματα στους τοίχους και έσπασαν τζάμια.

Επιχείρησαν επίσης να καταστρέψουν εξοπλισμό του σχολείου όπως υπολογιστές, έναν ανελκυστήρα και κουρτίνες.
Χθες το απόγευμα η περιοχή του Στροβόλου καλύφθηκε από πυκνούς μαύρους καπνούς, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους περίοικους, οι οποίοι εδώ και μέρες διατυπώνουν παράπονα στην Αστυνομία για έκτροπα στο γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως. Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε για μια ακόμα φορά τα χειρότερα.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, που πλέον μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη, έγιναν βανδαλισμοί και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά με βόμβα μολότωφ στην αίθουσα τεχνολογίας του σχολείου.

Σημειώνεται επίσης, ότι το συγκεκριμένο σχολείο βρίσκεται πλησίον του Αστυνομικού Σταθμού Στροβόλου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας. Η Αστυνομία πάντως συνεχίζει να αναζητεί τα ίχνη όσων βανδάλισαν το συγκεκριμένο σχολείο και άλλα σχολεία στον δήμο Στροβόλου.

Μετά τους εμπρησμούς σε διάφορα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να εξετάσουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν στις σχολικές μονάδες. Στην σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Απριλίου θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Παιδείας.

Ήδη με επιστολή των οργανωμένων γονέων μέσης εκπαίδευσης, ζητείται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση καμερών σε όλα τα σχολεία και επιπρόσθετα η 24ωρη ιδιωτική φρούρηση στα σχολεία όπου παρατηρείται έντονη παραβατικότητα.