Έκτακτα μέτρα λαμβάνει η Γερμανία για στις πρόσφατες μειώσεις των παραδόσεων ρωσικού αερίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Σε ανακοίνωση του Γερμανικού υπουργείου Οικονομίας αναφέρεται ότι προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση αερίου θα παράγεται περισσότερος ηλεκτρισμός με άνθρακα.

Με την απόφαση αυτή συντελείται μια μεταστροφή στην πολιτική της Γερμανικής κυβέρνησης συνασπισμού που είχε υποσχεθεί να σταματήσει τη χρήση άνθρακα έως το 2030.

Η ρωσική Gazprom μείωσε την περασμένη εβδομάδα τις παραδόσεις μέσω του αγωγού Nord Stream κατά 40%επικαλούμενη τεχνικό πρόβλημα.

Η ιταλική κυβέρνηση άρχισε να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την μείωση της χορήγησης φυσικού αερίου από την Ρωσία που τις τελευταίες ημέρες έχει αγγίξει το 50%.

Την ερχόμενη Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, στην οποία αναμένεται να πάρουν μέρος ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης και οι επικεφαλής των εταιριών που διαχειρίζονται την παροχή φυσικού αερίου.

Η εφημερίδα Corriere della Sera γράφει σήμερα ότι o Ιταλικός Όμιλος Υδρογονανθράκων Eni αποφάσισε ότι δεν θα δημοσιοποιεί τα αιτήματα προς την Gazprom, με στόχο να μην επηρεάζεται έμμεσα η τιμή πώλησης του ρωσικού φυσικού αερίου.