Οι πληρωμές από το υπουργείο Εργασίας λόγω της κρίσης του κορωνοϊού έχουν ελεγχθεί από ομάδα λειτουργών και διαπιστώθηκε ότι ήταν ορθές και τα ποσά καθορίστηκαν βάσει της χρονικής περιόδου που αφορούσαν, τόνισε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας ο συνεργάτης της υπουργού Εργασίας, Φάνος Κουρουφέξης.

Όσοι εργαζόμενοι είχαν εισφορές το 2018 στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις πληρώθηκαν το 60% βάσει αυτών και για χρονικό διάστημα 27 ημερών από 16 Μαρτίου μέχρι 12 Απριλίου, όπως εξήγησε ο κ. Κουρουφέξης. Για τους εργαζόμενους που δεν είχαν εισφορές το 2018, ο κ. Κουρουφέξης είπε ότι πληρώθηκαν το 40% των απολαβών Ιανουαρίου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εργασίας τόνισε ακόμη πως για την ειδική άδεια για φροντίδα των παιδιών, οι πληρωμές δόθηκαν με βάση τη χρονική περίοδο, ενώ για το ειδικό επίδομα ασθενείας διευκρίνισε πως η νομοθεσία προνοεί πως οι πρώτες τρεις μέρες δεν πληρώνονται και αυτό έγινε.

Σημείωσε ακόμη, πως υπήρξαν εργοδότες που δήλωσαν αναστολή από την 1η Απριλίου όπως για παράδειγμα έγινε για τους ξενοδοχοϋπάλληλους, καθώς και ότι η οικοδομική βιομηχανία έκλεισε στις 25 Μαρτίου.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Φ. Κουρουφέξης στο «Μικρόφωνο στον πολίτη»: