Ενημέρωση 10:20

Τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστεί η μεγάλη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο συζητά αυτή την ώρα ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, με την Επιδημιολογική Ομάδα. Η συνάντηση υπουργού και επιστημόνων άρχισε στις 08:30 με σκοπό να αξιολογηθούν τη νέα κατάσταση και να μελετήσουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες η Κύπρος μετράει ακόμη έναν νεκρό από τον κορωνοϊό, καθώς και 58 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε εννέα και ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων σε 320.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η λειτουργός Τύπου του υπουργείου Υγείας, Μαργαρίτα Κυριάκου, η μεγάλη αύξηση στα περιστατικά επιβεβαιώνει ότι κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν στα περιοριστικά μέτρα, για να σημειώσει ότι υπουργός και Επιδημιολογική Ομάδα θα επαναξιολογήσουν σήμερα τα μέτρα και θα μελετήσουν αν χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα και πιο αυστηρά. Η Μ. Κυριάκου σημείωσε ότι η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων εντοπίζεται στην Πάφο και στην Αραδίππου της Επαρχίας Λάρνακας, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές. Αν οι ειδικοί, πρόσθεσε, αποφασίσουν ότι πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές ή ο,τιδήποτε άλλο, ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να το δει με την διυπουργική επιτροπή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αποφασίσουν.