Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) ανακοίνωσε χθες τον ορισμό τεχνικής επιτροπής ανάπτυξης. Σχετικά με αυτή την απόφαση της ομοσπονδίας μίλησε στο ραδιοσταθμό μας ο εκπρόσωπος τύπου της ΚΟΚ, Ανδρέας Χριστοφή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Χριστοφή:

«Πρόκειται για μια επιτροπή η οποία θα αξιολογεί νεαρούς Κύπριους καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες. Συγκεκριμένα μιλάμε για τις ηλικίες 6 με 17 ετών, ενώ έχει οριστεί ένα επταετές πλάνο ανάπτυξης ούτως ώστε να μπορούν να παρθούν ακριβή συμπεράσματα για τις δυνατότητες του κάθε αθλητή.

Η ομοσπονδία πάντοτε αξιολογούσε τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες, όμως ο ορισμός της τεχνικής επιτροπής ανάπτυξης φέρνει ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Ουσιαστικά πλέον οι νεαροί θα αξιολογούνται και από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής ανδρών που είναι μάλιστα και ο επικεφαλής της επιτροπής, ενώ από τώρα και στο εξής θα υπάρχουν περισσότερα άτομα που θα ασχολούνται με την αξιολόγηση νεαρών. Τα άτομα αυτά έχουν αρκετές εμπειρίες στα καλαθοσφαιρικά αναπτυξιακά τμήματα.

Επίσης η τεχνική επιτροπή ανάπτυξης θα είναι σε επικοινωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΚ και με την επιτροπή πρωταθλημάτων για θέματα που αφορούν τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές και καλαθοσφαιρίστριες. Στόχος μας είναι η ανάδειξη του Κύπριου καλαθοσφαιριστή.»

Κωνσταντίνος Νικολάου