Εφόσον κριθεί αναγκαίο δεν αποκλείεται η υιοθέτηση του μέτρου που αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, ωστόσο, επί του παρόντος δεν υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο αλλά σχεδιασμοί για όλες τις πιθανότητες. Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας ως μέτρου περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Είναι ένα θέμα για το οποίο καλούνται να εκφράσουν τη θέση τους οι ειδικοί και οι πολιτικοί θα ακολουθήσουν τις απόψεις των ειδικών», επισήμανε ο Κ. Κούσιος.

Αναφορικά με τη σύσκεψη του Συμβουλίου των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη που λαμβάνει χώρα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος θα τους ενημερώσει για τα μέτρα που λαμβάνονται και για τους σχεδιασμούς που ήδη υπάρχουν αναλόγως των εξελίξεων, στους οποίους περιλαμβάνεται και η πιθανότητα απαγόρευσης της κυκλοφορίας εφόσον προκύψει ανάγκη, πρόσθεσε. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ακούσει τις απόψεις και εισηγήσεις των πολιτικών αρχηγών και «θα καταλήξουν κατά το δυνατό σε μια κοινή γραμμή» για τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης, σημείωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ