Στο στάδιο της εκπόνησης των κατασκευαστικών σχεδίων από πλευράς του Τμήματος Δημοσίων Έργων βρίσκεται το έργο της κατασκευής της λεωφόρου Ευαγόρα Λανίτη, προκειμένου να συνδεθεί η 1ης Απριλίου με τη λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη και τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών, όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ο Νίκος Νικολαΐδης πρόσθεσε πως, μόλις ολοκληρωθεί η εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων, θα μπορέσουν να προκηρυχθούν προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το Κανάλι 6 από το Τμήμα Δημοσίων Έργων στη Λεμεσό, στο οποίο έχει ανατεθεί η εκπόνηση των σχεδίων, έχουν προβεί σε κάποιες τροποποιήσεις στο ρυθμιστικά σχέδια της Πολεοδομίας και επίσης έγινε νέα χωρομετρική εργασία.

Στα σχέδια έχει ενσωματωθεί και μεγάλος διπλός ορθογωνικός οχετός για τα όμβρια ύδατα, με βάση μελέτη του ΣΑΛΑ.

Περεταίρω, μας λέχθηκε πως εντός Νοεμβρίου τα σχέδια θα αποσταλούν στις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας για να προβούν στις δικές τους μελέτες κι εκπόνηση σχεδίων.

Σύμφωνα με προγραμματισμό που κατατέθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στη βουλή, η κατασκευή της λεωφόρου Ευαγόρα Λανίτη προορίζεται να εκτελεστεί εντός του 2023, ενώ το κόστος του έργου, που είναι πολεοδομικό, υπολογίζεται στα €8 εκατομμύρια.

Όπως είχε δηλώσει στο Κανάλι 6 τον περασμένο Ιανουάριο ο Δήμαρχος Λεμεσού, μετά από τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους κυβερνητικών Υπηρεσιών για συζήτηση πολεοδομικών έργων στον Δήμο, το έργο, το οποίο συζητείται εδώ και 15 χρόνια, έχει δρομολογηθεί προς εκτέλεση.

Ο Νίκος Νικολαΐδης τόνισε πως το έργο είναι και αντιπλημμυρικό, αφού θα διοχετεύσει τον μεγάλο όγκο ομβρίων υδάτων που μαζεύονται στην περιοχή, στην κοίτη του ποταμού Γαρύλλη, και ο στόχος ήταν να συμπέσει με τα υπόλοιπα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη Λεμεσό.

Να επισημάνουμε ότι η κατασκευή της Λεωφόρου Ευαγόρα Λανίτη θα είναι και το δεύτερο στη σειρά μέτρο για αντιμετώπιση του προβλήματος της συμφόρησης στην περιοχή της Αγίας Φύλας, μετά την εγκατάσταση των έξυπνων φώτων τροχαίας στον ομώνυμο κόμβο, που έχει ξεκινήσει.

Ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε, ακόμη, ότι συμφωνήθηκε να ανακινηθούν και οι διαδικασίες για την κατασκευή του βόρειου παρακαμπτήριου, της επέκτασης δηλαδή της Ευαγόρα Λανίτη ανατολικά, ώστε να συνδεθεί με τη Μέσα Γειτονιά, τον Άγιο Αθανάσιο και τη Γερμασόγεια.