Χωρίς ανθυποψήφιο, επανεξελέγη σήμερα Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, στο πλαίσιο εκλογών για ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, η μοναδική υποψηφιότητα του νυν Πρύτανη έλαβε 127 ψήφους, ενώ υπήρχαν 43 λευκά ψηφοδέλτια και πέντε άκυρα.

Στη θέση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, εκλέχτηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο καθηγητής Ευάγγελος Ακύλας, ο οποίος έλαβε 135 ψήφους, με 37 λευκά και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Στη θέση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων εκλέχτηκε ο καθηγητής Νικόλας Τσαπατσούλης, ενώ τη θέση είχε διεκδικήσει και η καθηγήτρια Μαρία Κραμβιά-Καπαρδή. Ο Νικόλας Τσαπατσούλης έλαβε 106 ψήφους έναντι 56 της Μαρίας Κραμβιά-Καπαρδή, ενώ υπήρξαν 10 λευκά και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.

Στις εκλογές συμμετείχαν 175 εκλέκτορες από τους 219 που είχαν δικαίωμα ψήφου, εκ των οποίων 158 ακαδημαϊκοί, 51 εκπρόσωποι των φοιτητών και 10 εκπρόσωποι του διοικητικού προσωπικού.

Σε μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο καθηγητής Ζαφείρης, εκφράζει τη συγκίνηση του για την επανεκλογή και σημειώνει πως «η εμπιστοσύνη σας αποτελεί ισχυρή ένδειξη της στήριξής σας στο έργο που έχει επιτευχθεί τα προηγούμενα χρόνια και ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με αφοσίωση για την ανάπτυξη και την αριστεία του πανεπιστημίου μας».

Προσθέτει, επίσης, πως «τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία. Έχουμε ενισχύσει τη διεθνή μας θέση και έχουμε συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της κυπριακής κοινωνίας. Το Πανεπιστήμιο μας μεγάλωσε και έχει επανακτήσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της Πολιτείας και της Κοινωνίας».

Την ίδια ώρα διαβεβαιώνει πως, παρά τα επιτεύγματα, «δεν εφησυχάζουμε, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

«Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να προσαρμοστούμε και να καινοτομήσουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εκπαίδευση και την έρευνα, να προσελκύουμε ταλαντούχους/χες φοιτητές/τριες και ακαδημαϊκούς και να ενισχύουμε τη συνεργασία μας με την κυπριακή βιομηχανία και την κοινωνία», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, εκφράζει την πεποίθηση ότι το ΤΕΠΑΚ μπορεί να φτάσει ακόμη ψηλότερα, μέσα από τη συνεργασία όλων, «για να δημιουργήσουμε ένα πανεπιστήμιο που θα αποτελεί παράδειγμα αριστείας και καινοτομίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ