Το Υπουργείο Υγείας  καλεί τα άτομα, τα οποία θεωρούνται στενές επαφές κρουσμάτων από το Σφαγείο CYPRA στην Επαρχία Λευκωσίας, όπου παρατηρήθηκε συρροή κρουσμάτων, από την 1η Νοεμβρίου 2020,  να περιοριστούν στο σπίτι τους και να μην έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα τόσο εκτός όσο και εντός του σπιτιού.

Επίσης, όσοι δεν έχουν προβεί σε τεστ κορωνοϊού προτρέπονται να επικοινωνήσουν με τη γραμμή 1412 από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, μεταξύ των ωρών 8 π.μ. και 8 μ.μ. ή να αποστείλουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και όνομα επαφής) με email στο [email protected], ενημερώνοντας ότι είναι στενές επαφές κρούσματος του Σφαγείου, για να τους διευθετηθεί ραντεβού για δειγματοληψία.

Ορισμός στενής επαφής

·         Άτομο που συγκατοικεί με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

·         Άτομο που είχε άμεση σωματική επαφή με  επιβεβαιωμένο κρούσμα (π.χ. χειραψία, αγκαλιά, φιλί).

·         Άτομο που είχε απροφύλακτη επαφή με μολυσματικές εκκρίσεις του αναπνευστικού επιβεβαιωμένου κρούσματος.

·         Άτομο που είχε πρόσωπο με πρόσωπο επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων και με διάρκεια μεγαλύτερη των 15 λεπτών.

·         Άτομο που βρέθηκε σε κλειστό χώρο (π.χ. αίθουσα διδασκαλίας, γραφείο, σινεμά, χώρο αναμονής νοσοκομείων κ.τ.λ.) με επιβεβαιωμένο κρούσμα για πάνω από 15 λεπτά και σε απόσταση κάτω από 2 μέτρα.

Τα άτομα που έχουν αναπτύξει συμπτώματα, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Προσωπικό τους Ιατρό για ιατρική αξιολόγηση ή με τη γραμμή 1420, αναφέροντας ότι είναι στενή επαφή κρούσματος.