Έκκληση προς όλους να επιδείξουν πειθαρχία και ατομική ευθύνη προκειμένου να προστατευθεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας, απηύθυνε η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κα. Χατζηγιάννη είπε πως μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο «Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύονται 44 ασθενείς με Covid-19 εκ των οποίων οι πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας έγιναν πέντε εισαγωγές στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ενώ τρεις ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν διασωληνωμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ακόμα, στο Κέντρο Φιλοξενίας Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 86 ασθενείς θετικοί στο κορωνοϊό, οι οποίοι θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους».

Η κα. Χατζηγιάννη σημείωσε ακόμα πως «απαιτείται από όλους μας πειθαρχία και ατομική ευθύνη έτσι ώστε να προστατεύσουμε το υπέρτατο αγαθό της υγείας. Ας στερηθούμε προσωρινά μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες, ούτως ώστε να προστατεύσουμε με αυτό τον τρόπο τους συνανθρώπους μας».