Έκκληση στο κοινό απευθύνει η Αστυνομία να διαβιβάσει τις οποιεσδήποτε πληροφορίες κατέχει, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, έτσι ώστε να τυγχάνουν της ανάλογης αξιολόγησης, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που παρατηρείται το φαινόμενο της πρόκλησης πυρκαγιών στην ύπαιθρο, σύμφωνα τον τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Νίκο Τσαπή.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Τσαπής ανέφερε πως κατά την διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την πρόκληση πυρκαγιάς στις περιοχές των κοινοτήτων Κελοκεδάρων και Τραχυπέδουλας εξασφαλίστηκαν πληροφορίες και άλλα στοιχεία τα οποία αφού αξιολογήθηκαν εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης για τρία πρόσωπα.

Μέσα στα πλαίσια των εξετάσεων συνέχισε, μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου προχώρησαν στην σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 18 και 22 ετών σχετικά με τα αδικήματα της συνωμοσίας και της πρόκλησης φωτιάς σε φυτείες και εσοδείες.

Οι δύο συλληφθέντες ανακρίθηκαν και προέβαλαν τους δικούς τους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται από τα μέλη της Αστυνομίας.

Σήμερα είπε ο κ. Τσαπής, τα δύο πρόσωπα ο 18χρονος και ο 22χρονος, παρουσιάστηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου και εναντίον των δύο συλληφθέντων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης πέντε ημερών.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις για την σύλληψη και του τρίτου προσώπου το οποίο είναι ανήλικο, κατέληξε.