*Φωτογραφίες: Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Πριν από 15 ημέρες τέθηκε σε λειτουργία ο  Εκδρομικός Χώρος Συκόπετρας, τον οποίο δημιούργησε το Κοινοτικό Συμβούλιο με την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το όλο έργο στοίχισε 85 χιλιάδες ευρώ και η κοινότητα έλαβε 70 χιλιάδες μέσω του εν λόγω προγράμματος.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ανέφερε ότι η δημιουργία του Εκδρομικού Χώρου ήταν ένα αίτημα των αποδήμων της κοινότητας εδώ και 30 χρόνια, το οποίο επιτέλους υλοποιήθηκε.

Όπως είπε ο κύριος Χαραλάμπους, ήδη τον χώρο άρχισε να τον επισκέπτεται το κοινό.

 Ο Εκδρομικός Χώρος Συκόπετρας» χωροθετείται νοτιοδυτικά της κοινότητας, στον δρόμο που συνδέει τον οικισμό της Συκόπετρας με τον οικισμό του Προφήτη Ηλία, σε υψόμετρο 800 μέτρων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, ο χώρος καλύπτεται κυρίως (75% περίπου του τεμαχίου) από πεύκα και παρέχει πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένων και προστατευόμενων περιοχών, όπως είναι η Ζώνη Ειδικής Προστασίας “Βουνοκορφές Μαδαρή – Παπούτσα”.

Ο εκδρομικός χώρος είναι δυναμικότητας 50 περίπου επισκεπτών και περιλαμβάνει χώρους εστίασης (τραπέζια και ψησταριά), χώρους αναψυχής (αμφιθέατρο, χώρο παραδοσιακών παιχνιδιών και παιχνιδότοπο) και βοτανικό κήπο.

Περιλαμβάνει, επίσης, χώρους υγιεινής και χώρους στάθμευσης.

Εγκαταστάθηκε επίσης σύστημα ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και πυροσβεστική φωλιά για σκοπούς πυροπροστασίας του χώρου.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και από άτομα με κινητικά προβλήματα.