* Φωτογραφία αρχείου

Η θέση όλων των εμπλεκόμενων κρατικών τμημάτων είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να ξηλωθεί η νησίδα που έχει κατασκευαστεί επί της Λεωφόρου Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, ανέφερε στο Κανάλι 6 πηγή από το τμήμα Δημοσίων Έργων, με αφορμή την εξαγγελία δυναμικών μέτρων από επηρεαζόμενους καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής.

Οι καταστηματάρχες επικαλούνται μη ανταπόκριση του Τμήματος Δημοσίων Έργων σε αίτημα που έχει τεθεί επανειλημμένα από την ΠΟΒΕΚ, για συνάντηση και συζήτηση των προβλημάτων που, όπως υποστηρίζουν, έχουν δημιουργηθεί με την κατασκευή της διαχωριστικής νησίδας.

Όπως μας λέχθηκε από πλευράς Δημοσίων Έργων, έχει οριστεί σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους παραπονούμενους την 1η Ιουνίου, στις 9 το πρωί, λόγω και των μέτρων για τον κορωνοϊό, ωστόσο, από πλευράς ΠΟΒΕΚ ζητήθηκε όπως μεταβεί επί τόπου ο Διευθυντής των Δημοσίων Έργων.

Το ερχόμενο Σάββατο στις 11 το πρωί, οι καταστηματάρχες οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας στον επίμαχο δρόμο, με βασικό αίτημα την άμεση αφαίρεση της διαχωριστικής νησίδας.

Κατά τους ίδιους, η κατασκευή της έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση κυκλοφοριακής συμφόρησης, τη δύσκολη προσπέλαση από μέρους της Πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών, ενώ έχει οδηγήσει στην καταστροφή κάθε εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που κατασκευάστηκε η νησίδα, οι επηρεαζόμενοι καταστηματάρχες ζήτησαν επανειλημμένα, με επιστολές τους μέσω της ΠΟΒΕΚ, συνάντηση με τα αρμόδια τμήματα και ιδιαίτερα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων, με σκοπό να συζητηθούν οι οικονομικές και άλλες αρνητικές επιπτώσεις που δημιουργήθηκαν, χωρίς όμως, όπως αναφέρουν, να υπάρξει ανταπόκριση.

Αν συνεχίσει να υπάρχει αδιαφορία εκ μέρους των αρμοδίων στο αίτημα για εξεύρεση άμεσης λύσης των προβλημάτων που υπάρχουν, τότε το επόμενο βήμα θα είναι το ξήλωμα της νησίδας από τους ίδιους, ώστε να μπορέσει να ανασάνει εμπορικά η περιοχή, όπως δήλωσε στη «Χαραυγή» ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας, Πόλυς Καττάσιης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας από τα Δημόσια Έργα, έχουν προκηρυχθεί προσφορές για την κατασκευή χώρων στάθμευσης επί του δρόμου, των γνωστών (on street parking), στα σημεία όπου δόθηκαν συγκαταθέσεις από τους παρόδιους ιδιοκτήτες, στο κομμάτι του δρόμου που κατασκευάστηκε η νησίδα.

Εκτιμάται δε, πως σε 2 μήνες θα ξεκινήσει η κατασκευή τους, ενώ παράλληλα θα γίνουν νέες επιστρώσεις στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου.

Σε σχέση με την κατασκευή νησίδας και στο υπόλοιπο τμήμα της Νίκου Παττίχη, όπως μας έχει λεχθεί, έχει εκπονηθεί σχέδιο από τον Φορέα Κυκλοφοριακών Μελετών, το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση τον Ιούνιο με τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να αποφασιστεί πως και πότε θα προχωρήσει το έργο.