Εκδήλωση διαμαρτυρίας στον χώρο του θέρετρου καζίνο στη Λεμεσό πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη η Συντεχνία Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Κέντρων Αναψυχής –ΠΕΟ και η Αλλαγή -ΔΕΟΚ, διεκδικώντας πρόσβαση συνδικαλιστικών στελεχών στον χώρο εργασίας και το συνταγματικό δικαίωμα στο συνδικαλίζεσθε.

Οι δύο συντεχνίες καλούν τους ξενοδοχοϋπάλληλους και ευρύτερα εργαζόμενους, όπως βρίσκονται στον χώρο της εκδήλωσης στις 5 και 30 το απόγευμα ενώ από το πρωί της ίδιας ημέρας εργαζόμενοι θα διανέμουν διαφωτιστικό υλικό στον χώρο του θέρετρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο συντεχνιών, “την ευθύνη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης φέρει αποκλειστικά η εργοδοτική πλευρά αφού για πέντε χρόνια τηρά άτεγκτη στάση, απαγορεύοντας την πρόσβαση των συνδικαλιστικών στελεχών στον χώρο εργασίας, κάτι που με σαφήνεια προνοείται από τη σχετική νομοθεσία”.

Στην πράξη δηλαδή, αναφέρουν, “η εργοδοσία περιφρονεί τους θεσμούς και τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και Αλλαγή-ΔΕΟΚ αναμένουν από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, στο οποίο ήδη έχουν αποταθεί, άμεσα να ενεργήσει για να διασφαλιστεί το δικαίωμα των συνδικαλιστικών στελεχών για πρόσβαση στους χώρους εργασίας με βάση της πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.