Η σημερινή, 47η μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής του 1974, βρίσκει την Κύπρο ενώπιον μιας νέας απειλής, η οποία επισφραγίζεται από την παρουσία του Τούρκου προέδρου στην Αμμόχωστο και στις πανηγυρικές εκδηλώσεις ανήμερα της εισβολής.

Κόμματα και οργανώσεις καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και ζητούν την απομάκρυνση του κατοχικού στρατού.

Στις 8 το πρωί τελείται δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στις δέκα το μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Στις εννέα απόψε, πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο η μεγάλη εκδήλωση καταδίκης των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, με ομιλητή τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αναμένονται εκπλήξεις από τον Ερντογάν;

«Κλειστά κρατά τα χαρτιά του» ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ανήμερα της εισβολής συνεχίζει για δεύτερη μέρα την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα.

Χθες δεν είπε οτιδήποτε για τα Βαρώσια, ωστόσο, κατά την ομιλία του στην ψευδοβουλή, ο Τούρκος Πρόεδρος παρέπεμψε στη σημερινή του ομιλία κατά την παρέλαση του τουρκικού στρατού.

Ανακοινώσεις αναμένονται και σε σχέση με τη βάση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Λευκόνοικο. Χθες, έκανε εξαγγελίες για την ανέγερση νέων κτηρίων «προεδρικού» και «βουλής».

Υπάρχουν ερωτηματικά εάν ο Ερντογάν θα μεταβεί στην κατεχόμενη πόλη στη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Πληροφορίες φέρουν την Αμμόχωστο να μην περιλαμβάνεται στο σημερινό πρόγραμμα του Τούρκου Προέδρου. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο.