Στο δικαστήριο για εκδίκαση έχει καταχωρηθεί η υπόθεση σε βάρος του δημοτικού γραμματέα του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, για κατάχρηση εξουσίας και κατακράτηση εμπιστευτικού εγγράφου, ενώ η Αστυνομία έχει ενώπιόν της νεότερες καταγγελίες σε βάρος του από τον Δήμο, αλλά και καταγγελία από τον ίδιο κατά του δημάρχου.

Ο δημοτικός γραμματέας παρουσιάστηκε στο δικαστήριο στις 16 του περασμένου Ιουνίου και η ακρόαση της υπόθεσης έχει οριστεί την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 9 το πρωί.

Όπως είχε δηλώσει ο δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου, στα τέλη περασμένου Νοεμβρίου που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημοτικός γραμματέας, σύμφωνα με καταγγελία της ελεγκτικής υπηρεσίας φέρεται να απασχόλησε για εργασίες στην οικία του δυο υπαλλήλους του Δήμου, σε ώρες που θα έπρεπε να βρίσκονται στα δημοτικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η εμπιστευτική επιστολή με την καταγγελία στάλθηκε στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στον ίδιο, αφού όπως διαπιστώθηκε, ανοίχθηκε από τον δημοτικό γραμματέα, ο οποίος την κατακράτησε και δεν την παρέδωσε ποτέ.

Ο δημοτικός γραμματέας είχε καταγγείλει τότε στην Αστυνομία τον δήμαρχο Πολεμιδιών για κατάχρηση εξουσίας και η διερεύνηση της καταγγελίας, εκκρεμεί. Τον περασμένο Μάιο το δημοτικό Συμβούλιο Πολεμιδιών ανανέωσε τη διαθεσιμότητα του δημοτικού γραμματέα και ο δήμαρχος προχώρησε σε νέα καταγγελία στην Αστυνομία για κατάχρηση εξουσίας από τον γραμματέα και ατασθαλίες, μετά από τη διερεύνηση άλλων καταγγελιών από τον Γενικό Ελεγκτή.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, νέα καταγγελία υποβλήθηκε και από τον δημοτικό γραμματέα σε βάρος του δημάρχου, αυτή τη φορά για παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων. Οι νεότερες καταγγελίες διερευνώνται από την Αστυνομία.

Χάρης Παναγιώτου