Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να μεταφερθεί στην Κύπρο ο Τ/κ δικηγόρος, Ακάν Κιουρσιάτ, ο οποίος τελεί υπό σύλληψη στη Ρώμη από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για υπόθεση εκμετάλλευσης και πώλησης ε/κ γης στην κατεχόμενη Κλεπίνη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μέσω του Εθνικού Γραφείου SIRENE η Αστυνομία ενημερώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου ότι ο Κιουρσιάτ έχει συναινέσει στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Θα πρέπει τώρα να μεταφερθεί εντός 10 ημερών στην Κύπρο, εξήγησε ο κ. Ανδρέου, λέγοντας ότι βρίσκονται σε επαφή με τις ιταλικές αρχές και αναμένουν ημερομηνία κατά την οποία οι ανακριτές από την Κύπρο θα μεταβούν στη Ρώμη για να συλλάβουν τον Τ/κ δικηγόρο και να τον μεταφέρουν στο νησί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τί θα γίνει με την αυριανή δικαστική διαδικασία στη Ρώμη, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι μετά την αποδοχή εκ μέρους του της έκδοσης, η διαδικασία δεν θα λάβει χώρα αύριο.

Ανέφερε επίσης ότι με την άφιξή του στην Κυπριακή Δημορκατία, ο Κιουρσιάτ θα συλληφθεί με βάση το εθνικό ένταλμα σύλληψης, θα τεθεί υπό κράτηση και μετά θα τεθεί υπό κράτηση και θα ανακριθεί με βάση τις κατηγορίες της υπόθεσης για την οποία είχε καταδικαστεί άλλο ένα άτομο, ο Βρετανός Γκάρι Ρομπ.

Η Αστυνομία, είπε, θα προχωρήσει και στην εξέταση των στοιχείων του φακέλου ώστε να διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία ισχύουν.

Να σημειωθεί ότι με βάση το ένταλμα σύλληψης του 2007 με το οποίο συνελήφθη στη Ρώμη ο Ακάν Κιουρσιάτ, καταζητούνταν συνολικά 4 πρόσωπα: ο Βρετανός Γκάρι Ρομπ, ο Τ/κ δικηγόρος Ακάν Κιουρσιάτ, ο Τ/κ εργολάβος Τουντζέλ Ταχίρ Σοϊκάν και ο Τ/κ μηχανικός Κουτσάλ Τοκατλίογλου, που είχαν σχέση με την AGA Developments, εταιρεία η οποία εκμεταλλεύτηκε την ε/κ γη στην Κλεπίνη, πάνω στην οποία θα χτίζονταν επαύλεις που άρχισαν να πωλούνται σε Βρετανούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ