Εκατοντάδες άνθρωποι συνελήφθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ των Παλαιστινίων σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ την Τετάρτη καθώς η Αστυνομία επέκτεινε την καταστολή τους περιλαμβομένης της απομακρυνσης διαδηλωτών που είχαν καταλάβει κτήριο του πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη. 

Στην άλλη πλευρά της χώρας, αντι-διαδηλωτες επιτέθηκαν σε πρόχειρο καταυλισμό διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες καθώς ξέσπασαν βίαιες συμπλοκές υπό το σκοτάδι πριν την επέμβαση της Αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πανεπιστήμιο Columbia, το επίκεντρο των διαδηλώσεων στη χώρα, η Αστυνομία βρισκόταν εν αναμονή την Τετάρτη μετά την επιχείρηση που διενέργησε κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνοντας δια της βίας διαδηλωτές που είχαν καταλάβει πανεπιστημιακό κτήριο.  

Διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σε τουλάχιστον 30 πανεπιστήμια των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν τον κατακόρυφα αυξητικό απολογισμό νεκρών από τον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, πολλοί εξ αυτών απαιτούν από τις αρχές των πανεπιστημίων να τερματίσουν τις επενδύσεις σε εταιρείες του Ισραήλ. 

Περίπου 300 συλλήψεις έγιναν στο πανεπιστήμιο Columbia και ακόμα ένα πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης για κατηγορίες που περιλαμβάνουν την παράνομη είσοδo, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διάρρηξη, δήλωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Έντουαρντ Κάμπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ-Reuters