Ο υπουργός Υγείας είχε το απόγευμα σύσκεψη με τους ειδικούς, κατά την οποία έθεσαν επί τάπητος τα πρωτόκολλα για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και η εισήγηση που κλείδωσε είναι ότι για την είσοδο στα νυχτερινά κέντρα θα γίνεται με την προσκόμιση αρνητικού rapid test 24 ωρών, ανεξαρτήτου εμβολιαστικής κάλυψης. Αυτό θα γίνεται σε όλα τα νυχτερινά μουσικοχορευτικά κέντρα διασκέδασης, καθώς επίσης και σε χώρους εστίασης, χωρητικότητας 150 ατόμων και άνω.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, οι χώροι εστίασης που εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να δηλώσουν στο Υπουργείο ότι έχουν ζωντανή μουσική και χώρο για χορό και θα πρέπει να ενημερώνει τους πελάτες για τα νέα μέτρα.

Σε περίπτωση που μία ταβέρνα ή χώρος εστίασης, που θα έχει κάτω των 150 πελατών, τότε οι διαδικασίες ενδεχομένως να είναι διαφορετικές για τους εμβολιασμένους, αλλά για τους ανεμβολίαστους δεν θα υπάρξει διαφοροποίηση.

Ο υπουργός Υγείας, στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως το σενάριο για εφαρμογή του μέτρου test to stay και στον συγκεκριμένο τομέα, τελικά δεν έχει περάσει.

Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, αφού το Υπουργείο θα πρέπει να κατατάξει τους χώρους διασκέδασης σε κατηγορίες, ανάλογα με το ρίσκο για μετάδοση του ιού.

Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας μελετά και το πλάνο για αναπροσαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, ωστόσο η συζήτηση έχει πάρει παράταση μίας εβδομάδας και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Υπουργικού την επόμενη εβδομάδα.