Στον οδικό χάρτη για διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες κατέληξε η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας. Λόγω των καλών επιδημιολογικών δεδομένων, κρίθηκε απαραίτητη η διαφοροποίηση των υφιστάμενων μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ως εκ τούτου αύριο ενώπιον Υπουργικού Συμβουλίου θα τεθεί πρόταση για:

Προαιρετική χρήση μάσκας. Η χρήση μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική μόνο σε χώρους υψηλού κινδύνου. Νοσοκομεία , οίκους ευγηρίας και κάποια άλλα ιδρύματα. 
Σύσταση σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων για διενέργεια rapid test πριν την επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες.
Διάθεση self-test σε παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένης και της τάξης της προδημοτικής).
Διενέργεια τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου σε σχολικές μονάδες.
Επιστροφή στο 100% της χωρητικότητας των γηπέδων, χώρων εστίασης, εκκλησιών και άλλων χώρων άνω τον 500 τ.μ. (σήμερα ισχύει το 85% της χωρητικότητας τους).
Οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας θα παρθούν αύριο κατά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ. Στην Ελλάδα προαιρετική θα είναι η χρήση της μάσκας στα σχολεία όπως και η διενέργεια self test. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή είναι η εισήγηση των ειδικών προς το Υπουργείο Παιδείας και μένει πλέον να διατυπωθούν επακριβώς τα μέτρα.