Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν να δημιουργήσουν ένα ενιαίο μέτωπο για να κερδίσουν τις επικείμενες Προεδρικές εκλογές με έναν κοινό υποψήφιο, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Πρόσθεσε ότι εάν υπάρχει συνέπεια σε όσα λέγονται σε σχέση με την ανάγκη για απαλλαγή από την κυβέρνηση ΔΗΣΥ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να έρθουν σε συνεννόηση και να υπερβούν τις όποιες διαφορές για το συμφέρον του τόπου.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν υπερβάσεις για να επιτευχθεί συνεργασία του ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ, το Κίνημα Οικολόγων και ενδεχομένως και την ΕΔΕΚ. Τόνισε ακόμα ότι σε καμιά περίπτωση το κόμμα της Αριστεράς δεν πρέπει να υποστηρίξει υποψήφιο που να προέρχεται από τον ΔΗΣΥ.

Κληθείσα να απαντήσει εάν η ίδια θα ενδιαφερόταν να είναι υποψήφια για την θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε ότι ο πρώτος λόγος ανήκει στο ΑΚΕΛ, εάν θεωρήσει ότι πρέπει να προταθεί το δικό της όνομα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδω