Του Κωνσταντίνου Νικολάου

Την περασμένη εβδομάδα η Κυπριακή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας ανακοίνωσε πως η Νατάσα Λάππα, εξασφάλισε την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Με αυτό το σπουδαίο επίτευγμα της, η 19χρονη αθλήτρια έγινε το 12ο μέλος που θα λάβει μέρος, εκ μέρους της Κύπρου, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός και ταυτόχρονα έγινε ο τέταρτος εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας, που παρεμπιπτόντως ζει ιστορικές στιγμές. Υπενθυμίζεται ότι στην Ιαπωνία θα βρεθούν επίσης οι ιστιοπλόοι Παύλος Κοντίδης, Αντρέας Καριόλου και Μαριλένα Μακρή.

Η Νατάσα πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς, μετά και την απόσυρση της συμμετοχής της Νέας Ζηλανδίας, κάτι που λειτούργησε υπέρ της νεαρής αθλήτριας, η οποία ήταν η επόμενη στη σχετική βαθμολογία. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι χωρίς αμφιβολία το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και κάθε φορά που κάποιος αθλητής του «νησιού της Αφροδίτης» εξασφαλίζει την παρουσία του εκεί, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τον κυπριακό αθλητισμό.

Επίσης, η είδηση πως η Κύπρος πήρε ακόμη ένα εισιτήριο για την ερχόμενη Ολυμπιάδα, εννοείται ότι χαροποίησε όλους τους αθλητικούς φορείς και όχι μόνο, όμως υπάρχει κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία σε αυτό το επίτευγμα. Η απάντηση δεν είναι καθόλου δύσκολη, αφού το να επιτύχει κανείς το οτιδήποτε με τις συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, είναι από μόνο του μοναδικό.

Αναμφίβολα, ο κόσμος έχει επηρεαστεί αρνητικά από τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο λόγω του κορωνοϊού και σίγουρα ο αθλητισμός είναι ένας κλάδος ικανός για να φέρει χαμόγελα, κάτι που πιθανότατα έγινε μετά και την πρόκριση της Νατάσας Λάππα. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι ο τελευταίος Κύπριος αθλητής που εξασφάλισε θέση για το Τόκιο, ήταν η ποδηλάτρια, Άντρη Χριστοφόρου, η οποία μάλιστα έπιασε το απαιτούμενο όριο τον Οκτώβριο του 2019!

Όσον αφορά την νεαρή αθλήτρια, το ότι επέλεξε να ακολουθήσει το άθλημα της ιστιοπλοΐας σε συνδυασμό με το γεγονός πως δείχνει να είναι ιδιαίτερα ταλαντούχα, δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού ο πατέρας της υπήρξε ένας πολύ αξιόλογος ιστιοπλόος. Ο λόγος για τον Δημήτρη Λάππα, ο οποίος μάλιστα έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, που έγιναν το 2000.

Συνοψίζοντας κανείς τα πιο πάνω, εύκολα μπορεί να φτάσει στο συμπέρασμα πως η πρόκριση της Νατάσας Λάππα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δεν είναι απλά μια είδηση αλλά… ειδησάρα!

Βέβαια, ευχή όλων όσων θέλουν το καλό του κυπριακού αθλητισμού είναι μέχρι τα τέλη Ιουνίου (λήγει η προθεσμία εξασφάλισης των ορίων), να ακολουθήσουν την νεαρή ιστιοπλόο και άλλοι Κύπριοι αθλητές…

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6