Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό που να οδηγήσουν σε λύση του προβλήματος, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χαιρέτισε την ανακοίνωση της απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για οικοδόμηση εμπιστοσύνης, σημειώνοντας ότι μπορεί η κ. Ολγκίν να μην είναι στην Κύπρο, αλλά βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι αναγκαία η οικοδόμηση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Τουρκία».
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι είναι σημαντική η ανακοίνωση και για το ότι όλη αυτή η προσπάθεια πηγάζει από τους όρους εντολής του ΓΓ και το πλαίσιο λύσης, δεν είναι άλλο από τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία», προσθέτοντας ότι «αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι από την άλλη πλευρά που να δείχνει ότι μπορεί να ανοίξει παράθυρο για επανέναρξη του διαλόγου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «γίνονται πολλές επαφές, «δεν δημοσιοποιούνται όλα», προσθέτοντας ότι στο τέλος της ημέρας όλοι θα κριθούν από το αποτέλεσμα.