Σε διάτρηση βάθους σαράντα μέτρων με νερό έπεσαν δύο κοριτσάκια ηλικίας εντεκάμιση και ενιάμιση χρονών στη Λακατάμια.  Ένα από τα δύο κατάφερε να σκαρφαλώσει και να ζητήσει βοήθεια.  Το άλλο παιδί διασώθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, διασώστες από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας ανέσυραν το εντακάμιση χρονών κοριτσάκι από διάτρηση με νερό βάθους 40 μέτρων  χωρίς εμφανή σοβαρό τραυματισμό.

 Όπως είπε ο κ. Κεττής, το κοριτσάκι μαζί με την αδελφή του εννιάμισι ετών κατέληξαν στο πάτο της διάτρησης όταν ενώ έπαιζαν ανέμελα, το εντελώς πρόχειρο κάλυμμα της διάτρησης σε αυλή κατοικίας στο Δήμο Λακατάμιας υποχώρησε.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, τα δύο κοριτσάκια παρέμειναν εκεί για δυόμισι ώρες, καλώντας για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση μέχρι που το εννιάμισι ετών κοριτσάκι τόλμησε και σκαρφάλωσε στη σωλήνα της διάτρησης και διένυσε κατακόρυφη απόσταση 40 μέτρων μέχρι την επιφάνεια και ειδοποίησε τους γονείς τους.