Για μια ώρα την εβδομάδα και στην παρουσία λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας, θα μπορούν να βλέπουν το παιδί τους οι γονείς του 19μηνου αγοριού που κατηγορούνται για την κακοποίησή του και οι οποίοι έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, στις 22 Ιουλίου.

Σήμερα το δικαστήριο επανεξέτασε το προσωρινό διάταγμα που απαγόρευε στους γονείς να δουν ή να επικοινωνούν με το παιδί, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα που κατατέθηκε ενώπιόν του από τη μητέρα.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε όπως οι γονείς μπορούν να βλέπουν το αγοράκι για μια ώρα την εβδομάδα, αφού πρώτα εξεταστεί από παιδοψυχολόγο. Επιπρόσθετα, διέταξε όπως οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην παρουσία λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας, σε τόπο και χρόνο που θα καθορίζει το ίδιο το Γραφείο.

Υπενθυμίζεται ότι την κακοποίηση του παιδιού είχαν διαπιστώσει, στις 6 Ιουλίου, αστυνομικοί και λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, όταν η 24χρονη μητέρα βρέθηκε με το αγοράκι στην Αστυνομία, όπου επρόκειτο να συλληφθεί για άλλη υπόθεση βίας και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, την οποίαν είχε καταγγείλει η γιαγιά του 26χρονου πατέρα.

Το αγοράκι εξετάστηκε από δυο ιατροδικαστές και παιδοχειρούργο, όπου διαπιστώθηκε πως έφερε εκχυμώσεις, μικροεκδορές, κτυπήματα και δερματικές αλλοιώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του λόγω της παραμέλησης, τραύματα που έγιναν σε διαφορετικές ημερομηνίες, σε περίοδο περίπου 20 ημερών.

Η υπόθεση εναντίον των γονιών του αγοριού το οποίο, αφού νοσηλεύτηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο, δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, καταχωρήθηκε για εκδίκαση στις 22 Ιουλίου, ενώ στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται και η δίδυμη αδελφή της μητέρας. Και οι τρεις κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συνολικά εναντίον τους θα απαγγελθούν 12 κατηγορίες για τρεις υποθέσεις, που σχετίζονται και με προηγούμενες καταγγελίες που έγιναν από την μητέρα και τη γιαγιά του 26χρονου και που αφορούν στα αδικήματα της έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο, βία στην οικογένεια, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και κακόβουλη ζημιά. Η αδελφή της μητέρας κατηγορείται μόνο για το αδίκημα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης σε βάρος των συγγενών του 26χρονου.