Τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων δημοτών αναμένεται να βάλει η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στον Δήμο Λατσιών, το οποίο από σήμερα μπήκε σε τροχιά υλοποίησης.

Σε επιστολή που έχει αποστείλει στον Δήμαρχο Λατσιών, ο Υπουργός Μεταφορών γνωστοποιεί ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη θα ανεγερθεί σε κεντρικό σημείο του Δήμου και συγκεκριμένα στο οικόπεδο όπου παλαιότερα υπήρχε υποκατάστημα της ΣΠΕ Λατσιών, το οποίο θα κατεδαφιστεί.

Η ανέγερση του νέου κτηρίου θα γίνει στην είσοδο του Συνοικισμού Αγίου Ελευθερίου, επί της οδού Ηρώων.

Το ΚΕΠ θα αποτελείται από δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης, ισόγειο χώρο 620 τ.μ. και δύο ορόφους στους οποίους θα φιλοξενούνται άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 7 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το παλιό Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη στα Λατσιά είχε κλείσει πάνω από ένα χρόνο πριν, επειδή το ίδιο κτήριο χρησιμοποιούσαν και υπάλληλοι του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Ο Σταθμός μας είχε γίνει στο παρελθόν δέκτης αρκετών παραπόνων από κάτοικους της περιοχής, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να μεταβαίνουν σε ΚΕΠ στο κέντρο της Λευκωσίας.

Από το νέο ΚΕΠ θα μπορούν να εξυπηρετούνται πέραν των Δημοτών των Λατσιών, οι δημότες Ιδαλίου, Γερίου, αριθμός δημοτών του Στροβόλου, αλλά και από τα χωριά νότια της Λευκωσίας, όπως το Πέρα Χωρίο και η Νήσου.

Σε μήνυμα του στο διαδίκτυο ο δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών για την προώθηση ενός διαχρονικού αιτήματος του Δήμου.