Έφυγε από τη ζωή ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κολιάς, σε ηλικία μόλις 43 ετών, ο οποίος ήταν γνωστός κυρίως από τις μουσικές του συνθέσεις για παραστάσεις θεάτρου και χορού, καθώς επίσης και για κινηματογραφικές, τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές παραγωγές και ντοκιμαντέρ.

Αποφοίτησε με άριστα από το Berklee College of Music στη Βοστώνη, με ειδίκευση στη σύνθεση μουσικής για ταινίες.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου εκφράζει μεγάλη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του μουσικοσυνθέτη, σημειώνοντας ότι «ο Γιώργος υπήρξε ένας πολύ αγαπητός συνεργάτης και φίλος και η απουσία του από τη ζωή αλλά και από το μουσικό και θεατρικό γίγνεσθαι θα είναι οδυνηρά αισθητή».

Η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της εκφράζουν τα πιο ειλικρινή τους συλλυπητήρια στο αδερφό του εκλιπόντα στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) και συγκεκριμένα η Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και το προσωπικό του Οργανισμού εκφράζουν «τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού συνθέτη Γιώργου Κολιά, ενός ξεχωριστού ανθρώπου και προικισμένου δημιουργού, που είχε ήδη αφήσει έντονο το αποτύπωμα της μουσικής ευφυίας του στο χώρο του πολιτισμού».

Συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ, την Alpha Square, το Σατιρικό Θέατρο, το Θέατρο Διόνυσος, την ΕΘΑΛ, το Θέατρο Τσέπης, το Θέατρο Αντίλογος, την ομάδα Point To, τις Ασώματες Δυνάμεις και με το Κανάλι 6.

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες για την κηδεία του Γιώργου Κολιά.