Αφίχθηκαν στο Λιμάνι της Λεμεσού από την Κίνα, συνολικά 150 νέα λεωφορεία της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, εκ των οποίων τα 35 ηλεκτρικά για το κέντρο της πόλης, όπως ανήγγειλε η εταιρεία με ανάρτησή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σε επικοινωνία που είχε το Κανάλι 6 με τη διεύθυνση της ΕΜΕΛ, μας λέχθηκε ότι με την εκτελώνιση των λεωφορείων, θα εγκατασταθούν σε αυτά κάποιες εφαρμογές και θα αρχίσει η χρέωση τους σε οδηγούς της εταιρείας.

Εκτιμάται πως σ’ ένα 15νθήμερο θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους της πόλης τα νέα λεωφορεία.

Η ΕΜΕΛ έχει παραγγείλει ακόμη 27 μικρά λεωφορεία για τα χωριά της υπαίθρου από αντιπρόσωπο στην Κύπρο, τα οποία προέρχονται από την Ευρώπη και θα καθυστερήσουν περισσότερο να αφιχθούν, από αυτά της Κίνας. Εκτιμάται πως αυτά θα καταφθάσουν μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο. Με αυτό το δεδομένο, η ΕΜΕΛ θα κρατήσει γύρω στα 20 από τα παλιά λεωφορεία, μέχρι το καλοκαίρι.

Ο νέος στόλος της ΕΜΕΛ θα εκμηδενίσει τον μέσο όρο ηλικίας των λεωφορείων και όπως ανήγγειλε η εταιρεία, τα καινούρια λεωφορεία θα εκπέμπουν μειωμένους ρύπους.

Η ΕΜΕΛ θα τοποθετήσει και βάσεις ποδηλάτων σε 75 λεωφορεία, σε δρομολόγια που θα καθοριστούν από τις οδικές συνθήκες και τις ανάγκες των ποδηλατιστών.

Όσον αφορά στην τεχνολογία, θα τοποθετηθούν οθόνες ηλεκτρονικής ζωντανής πληροφόρησης σε 60 σημεία και θα δημιουργηθούν ψηφιακές εφαρμογές ζωντανής πληροφόρησης και βοήθειας για κινητό και διαδίκτυο.

Θα λειτουργήσει δε, σύστημα τηλεματικής άμεσης πληροφόρησης που θα ενημερώνει τους επιβάτες την ακριβή ώρα που θα περάσει το λεωφορείο.