Η Βενεζουέλα ζει μια τραγωδία μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν χθες τη χώρα. Κτίρια έχουν καταρρεύσει μέσα και γύρω από το Καράκας, τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 700 έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με το USGS, η πρώτη δόνηση, 7,2 βαθμών, καταγράφηκε στη 01:04 (ώρα Ελλάδας) σε εστιακό βάθος 21,9 χιλιομέτρων, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά από το Καράκας. Η δεύτερη, 7,5 βαθμών, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, καταγράφηκε 39 δευτερόλεπτα αργότερα, 45 χιλιόμετρα πιο μακριά, ενώ ακολούθησαν περίπου είκοσι μετασεισμοί, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS).

Όπως εκτίμησε το USGS, πρόκειται για ένα «διπλό συμβάν» και μια «καταστροφή που αναμένεται να έχει σημαντική κλίμακα». «Είναι πιθανό ο απολογισμός να είναι βαρύς και οι ζημιές σημαντικές», τόνισε, σημειώνοντας ότι με βάση το μοντέλο προβλέψεών του, αναμένονται χιλιάδες νεκροί, ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες ο αριθμός τους να ξεπεράσει τις 10.000.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε λάβει πληροφορίες που κάνουν λόγο για 32 νεκρούς και περισσότερους από 700 τραυματίες», δήλωσε η υπηρεσιακή πρόεδρος της χώρας, Ντέλσι Ροντρίγκες, σε διάγγελμά της προς το έθνος, αφού κήρυξε τη Βενεζουέλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ίδια διευκρίνισε ότι σε αυτά τα προκαταρκτικά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται θύματα από την πολιτεία Λα Γκουάιρα, κοντά στο Καράκας όπου βρίσκεται και το αεροδρόμιο της πόλης, η οποία έχει πληγεί περισσότερο.

Πηγή: Newsbeast

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.