Σε καρναβαλίστικους ρυθμούς θα ζει από σήμερα και για 11 ημέρες η Λεμεσός, με την είσοδο στις 7 το βράδυ του Βασιλιά της φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, Δημήτρη Γιαννακού, σε εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του, ο οποίος θα δώσει το έναυσμα για τις καρναβαλλίστικες εκδηλώσεις.

Από τις 5 το απόγευμα το ΚΑΝΑΛΙ 6 θα εκπέμπει ζωντανά για ένα δίωρο, από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού σε πομπή, θα κατευθυνθούν προς το Διοικητήριο, όπου στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει, μεγάλη μουσική καρναβαλλίστικη εκδήλωση.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η ιστορική ομάδα σημαιοφόρων της πόλης Καστιλλιόν Φιορτεντίνο με φαντασμαγορικό σόου με τεράστιες σημαίες, εντυπωσιακά κοστούμια και ζωντανή μουσική, η ομάδα Κρουστών Batukinio και το συγκρότημα Brazilian Band με 8 μουσικούς και 12 κρουστούς.

Με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου θα πραγματοποιηθεί η τελετή στέψης του και στην συνέχεια θα ξεκινήσει παρέλαση με αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου όπου θα ακολουθήσει ξεφάντωμα, με την συμμετοχή της  Ομάδας Κανταδόροι Λεμεσού και της Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων.

Η παρέλαση θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη, που θα καταλήξει και πάλι στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.

Έκθεση της Ένωσης Αυτοδίδακτων Ζωγράφων με θέμα «Καρναβάλι 2023», θα εγκαινιάσει στις 5 και 30 το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λεμεσού στο Δημοτικό Μέγαρο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.

Εξάλλου στη 1 και 30 μετά το μεσημέρι η Ομάδα Κανταδόροι Λεμεσού, θα τραγουδά στην Πλατεία Σαριπόλου.

Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα στην οδό Γλάδστωνος και στην Τράπεζα Κύπρου, στην οδό Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας), στις 11 το πρωί.