Φαντασμαγορική, γεματή παλμό και ζωντάνια ήταν η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού. Πάνω από εκατό χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της Λεμεσού για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να διασκεδάσουν σε καρναβαλίστικους ρυθμούς.  

Απ’ όλα είχε η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, πανδαισία χρωμάτων, ευφάνταστες στολές εμπνευσμένες από απίθανα θέματα αλλά και την επικαιρότητα, πελλόμασκες και συμμετοχές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η φετινή παρέλαση, η οποία κράτησε πάνω από πέντε ώρες, ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή τα τελευταία χρόνια, αφού συμμετείχαν -σύμφωνα με τον δήμαρχο Λεμεσού- περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες καρναβαλιστές σε 110 ομάδες. Εκτιμάται δε, ότι την παρακολούθησαν περισσότερα από 120 χιλιάδες άτομα, ενώ σύμφωνα  με την αστυνομία, πάνω από 38 χιλιάδες αυτοκίνητα ήρθαν σήμερα στη Λεμεσό από τις άλλες πόλεις.

«Είναι ανεπανάληπτο αυτό που έγινε φέτος με την καρναβαλίστικη παρέλαση. Ο κόσμος συμμετείχε, διασκέδασε, ξέχασε τα προβλήματά του για λίγες ώρες και απόλαυσε όμορφες στιγμές.  Πραγματικά φέτος ήταν η καλύτερη παρέλαση των τελευταίων χρόνων» ανέφερε ο Νίκος Νικολαΐδης.  

Σύμμαχος των καρναβαλιστών στάθηκε ο καταπληκτικός καιρός, ο οποίος επέτρεψε σε ντόπιους και επισκέπτες να κατακλύσουν την πόλη και να χαρούν με την καρδιά τους την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Μακαρίου.

Πυροτεχνήματα και χαρτοπόλεμος συνέθεσαν το σκηνικό της τελετής έναρξης της παρέλασης από τον δήμαρχο Λεμεσού, ο οποίος στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες σε βετεράνους καρναβαλιστές.  
 
Πρωτοστάτης στη διασκέδαση, ο Βασιλιάς Λεμέσιος ο Μαχαραγιάς, τον οποίο ενσάρκωσε φέτος ο Γιώργος Νικολάου, με το εντυπωσιακό άρμα του,  τη συνοδεία του και βεβαίως τη Βασιλική οικογένεια. Μαζί τους δημοτικοί σύμβουλοι, οι μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και η φιλαρμονική του δήμου. Προηγήθηκαν οι ομάδες κανταδόρων με τις καρναβαλίστικες μελωδίες τους.
 
Πολυπρόσωπες ομάδες καρναβαλιστών με πολύχρωμα κουστούμια χόρευαν με αστείρευτο κέφι ανάμεσα στα εντυπωσιακά άρματα της παρέλασης. Τόσο τα άρματα όσο και οι στολές των καρναβαλιστών ήταν εμπνευσμένες από καθημερινά θέματα, παραμύθια και δημοφιλείς σειρές, αλλά και την επικαιρότητα, πολιτική, οικονομική και αθλητική. Τα σατιρικά άρματα είχαν την τιμητική τους, ιδιαίτερα αυτά που σατίριζαν πολιτικούς ηγέτες, την αστυνομία, τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο, την έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο της Λεμεσού.

Το 10ημερο Λεμεσιανό Καρναβάλι ρίχνει αυλαία απόψε, με τον καρναβαλίστικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο Παλιό Λιμάνι.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ