Πανδαισία χρωμάτων, ευφάνταστες στολές εμπνευσμένες από τεράστια γκάμα θεμάτων, από παραμύθια, επικαιρότητα, πολιτική σάτιρα, πελλόμασκες και συμμετοχές για φιλανθρωπικούς σκοπούς περιλάμβανε η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση με την οποία κορυφώθηκε το φετινό Λεμεσιανό Καρναβάλι. Η ψιλή βροχή που έπεσε κατά διαστήματα, δεν πτόησε τους χιλιάδες καρναβαλιστές οι οποίοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην παρέλαση.

Κέφι, μουσική, χορός, γλέντι και διασκέδαση συνέθεταν το σκηνικό που στήθηκε από νωρίς το πρωί στη Λεμεσό. Περισσότεροι από τριάντα χιλιάδες καρναβαλιστές με 120 άρματα, έστειλαν  μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.

Με διάρκεια πάνω από πέντε ώρες, ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή τα τελευταία χρόνια, εκτιμάται δε ότι την παρέλαση παρακολούθησαν περισσότερα από 120.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 35.000 αυτοκίνητα ήρθαν σήμερα στη Λεμεσό από τις άλλες πόλεις.

 

«Ο κόσμος συμμετείχε, διασκέδασε, ξέχασε τα προβλήματά του για λίγες ώρες και απόλαυσε όμορφες στιγμές, δόθηκαν μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης», ανέφερε  μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαΐδης. 

Πρωτοστάτης στη διασκέδαση ήταν η Βασίλισσα το κόσμημα της Μεσογείου την οποία ενσάρκωσε η Χριστιάνα Χαραλάμπους, με το εντυπωσιακό άρμα της, τη συνοδεία της και βεβαίως τη βασιλική οικογένεια. Μαζί τους δημοτικοί σύμβουλοι, οι μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και η φιλαρμονική του Δήμου, ενώ προηγήθηκαν οι ομάδες κανταδόρων με τις καρναβαλίστικες μελωδίες τους.

Πολυπρόσωπες ομάδες καρναβαλιστών με πολύχρωμα κουστούμια χόρευαν με αστείρευτο κέφι ανάμεσα στα εντυπωσιακά άρματα της παρέλασης. Τόσο τα άρματα όσο και οι στολές των καρναβαλιστών ήταν εμπνευσμένες από καθημερινά θέματα, παραμύθια και δημοφιλείς σειρές, αλλά και την επικαιρότητα, πολιτική, οικονομική και αθλητική. Τα σατιρικά άρματα είχαν την τιμητική τους, ιδιαίτερα αυτά που σατίριζαν πολιτικούς ηγέτες, την Αστυνομία, τις αυξήσεις στα καύσιμα και το ελαιόλαδο, τα εκκλησιαστικά θέματα και την ακρίβεια.

Το δεκαήμερο Λεμεσιανό Καρναβάλι ρίχνει αυλαία απόψε, με τον καρναβαλίστικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το βράδυ στο Παλιό Λιμάνι. Στη διάρκεια του γλεντιού θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός πελλόμασκας – έξυπνης μάσκας και θα βραβευτούν οι τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ