Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Πελέ οι οποίες καταφθάνουν από τη Βραζιλία. Συγκεκριμένα η “Folha” αναφέρει σε συγκεκριμένο δημοσίευμα ότι οι χημειοθεραπείες στις οποίες έχει υποβληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου δεν έχουν αποτέλεσμα με τον οργανισμό του να έχει σταματήσει να ανταποκρίνεται.

Αναφέρει ότι ο καρκίνος από το έντερο που είχε αρχικά διαγνωσθεί έχει κάνει μετάσταση σε πνεύμονες και συκώτι με τους γιατρούς να αποφασίζουν να αλλάξουν τακτική. Πλέον, έχουν ως στόχο όχι να «χτυπήσουν» τον καρκίνο αλλά να χορηγούν στον Πελέ αγωγή για να μην πονά και να τον διευκολύνουν στην καθημερινότητα.

Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το ρεπορτάζ των συντακτών του μέσου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε το ESPN ότι ο Πελέ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πρηξίματα στο σώμα του, πρόβλημα στην καρδιά και πνευματική σύγχυση. Το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο Πελέ υπέστη μόλυνση στο αναπνευστικό σύστημα.