Μικρή είναι η πιθανότητα να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν το καλοκαίρι στο Τόκιο, εκτιμά ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Ηρόδοτος Μιλτιάδους. Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6, η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού δεν επηρεάζει μέχρι στιγμής τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Τόσο η ΚΟΕ όσο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έδωσαν οδηγίες στους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους.

Ο κ. Μιλτιάδους είπε χαρακτηριστικά ότι δύσκολα μια τόσο μεγάλη διοργάνωση αναβάλλεται. Οι υπεύθυνοι παρακολουθούν, ωστόσο, στενά τις εξελίξεις και αναμένεται ότι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια όλων. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι οι αναβολές διάφορων προκριματικών αγώνων. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΕ, η αναβολή ή αναστολή αυτών των αγώνων προκαλεί σύγχυση στην προετοιμασία των αθλητών οι οποίοι κινούνται βάσει συγκεκριμένου προγράμματος.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κορωνοϊού στον αθλητισμό, αυτές είναι ήδη αρκετές. Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί δεκάδες αγώνες σε περισσότερα από δέκα αθλήματα, έχουν παρθεί διάφορα προληπτικά μέτρα, ενώ αρκετοί αγώνες διεξάγονται πλέον χωρίς κόσμο. Ακόμη και η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στην Αρχαία Ολυμπία, θα πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές.

Ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους σχολίασε και την απόφαση της ΔΟΕ για την ύπαρξη δύο σημαιοφόρων, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Η ΚΟΕ, όπως δήλωσε, υποδέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση αυτή την απόφαση. Με αυτό τον τρόπο η κυπριακή αποστολή θα έχει για πρώτη φορά γυναίκα σημαιοφόρο, κάτι που δεν είχε συμβεί μέχρι τώρα.

Κωνσταντίνος Νικολάου