Δύο ακόμη κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Εθνική Φρουρά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό που εντοπίστηκε μέχρι στιγμής στις τάξεις του στρατού, στα έξι.
 
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, πρόκειται για δύο στελέχη τα οποία υπηρετούν στο Σταυροβούνι, όπου είχαν εντοπιστεί άλλα δύο κρούσματα τις προηγούμενες μέρες.
 
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα βρίσκονταν σε αυτοπεριορισμό, αφού ήταν στενές επαφές του πρώτου κρούσματος που εντοπίστηκε στο στρατόπεδο των καταδρομών και οι οποίοι, αφού ανέπτυξαν συμπτώματα, υποβλήθηκαν στο τεστ με θετική ένδειξη.
 
Σε ότι αφορά τους δύο πρώτους αξιωματικούς που υπηρετούν στο Σταυροβούνι, η κατάστασή τους είναι καλή και παραμένουν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους.

Θετικός και ο διευθυντής του νοσοκομείου Πάφου 

Τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αποτελούν τα νέα  επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα 11 που ανακοίνωσε το απόγευμα με δελτίο Τύπου το Υπουργείο Υγείας. 

Πρόκειται για τέσσερα πρόσωπα που φέρεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα επαγγελματιών υγείας του κρατικού νοσηλευτηρίου.

Στο μεταξύ, σε αυτοπεριορισμό έχει τεθεί και ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου, Σπύρος Γεωργίου, αφού φέρεται να  έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. O κ. Γεωργίου ανέφερε πως λάμβανε μέτρα προστασίας, ωστόσο, λόγω του μικρού χώρου του κρατικού νοσηλευτηρίου, αναπόφευκτα υπήρξε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

 Σε δηλώσεις του σήμερα  στο ΚΥΠΕ, ο Δρ. Λάκης Γιουκάς, Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου, ο οποίος έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύτριας της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, ανέφερε πως σήμερα Κυριακή,  ολοκληρώθηκε σχεδόν από όλους τους 100 περίπου ασθενείς  της Μονάδας Αιμοκάθαρσης η λήψη δείγματος, ενώ αύριο υπολείπεται η δειγματοληψία των 7 τελευταίων ασθενών .

Επεσήμανε πως στη Μονάδα έχει αντικατασταθεί όλο το νοσηλευτικό προσωπικό μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύτριας, Επίσης έγιναν διευθετήσεις, συνέχισε, για την κάλυψη ιδιώτη ιατρού μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη που θα επιστρέψει ένας εκ των τριών ιατρών της Μονάδας Αιμοκάθαρσης που βρίσκεται σε απομόνωση.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των νέων  κρουσμάτων  στην Πάφο και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων, για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και σήμερα η λήψη δειγμάτων και από το υπόλοιπο προσωπικό του ΓΝ Πάφου. Συνολικά στο ΓΝ Πάφου εργάζονται 680 άτομα, τα οποία έχουν δώσει δείγματα για έλεγχο.

Στους νοσηλευτικούς θαλάμους των Τμημάτων του Νοσοκομείου Πάφου παραμένουν λιγότεροι από τριάντα ασθενείς, ενώ το κρατικό νοσηλευτήριο τις τελευταίες μέρες δεν δέχεται νέους ασθενείς.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί θετικοί στο νέο κορωνοϊό 20 επαγγελματίες υγείας, μία καθαρίστρια, τέσσερις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε χτες, αλλά και τέσσερα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με επαγγελματίες υγείας του ΓΝ Πάφου.

Θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε τρεις νοσηλευτικούς θαλάμους, στον Παθολογικό θάλαμο, στη ΜΕΘ και στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης. 

Οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες που είχαν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα έχουν αυτοπεριοριστεί.

Οι απολυμάνσεις επαναλαμβάνονται και στους τρεις θαλάμους, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού στο νοσηλευτήριο της Πάφου.

Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών ανέστειλε τη λειτουργία, του με διάταγμα του Υπουργείου Υγείας για 72 ώρες από την περασμένη Παρασκευή, το οποίο εκπνέει αύριο το πρωί.

Στο μεταξύ, επαγγελματίας υγείας – νοσηλεύτρια του Παθολογικού θαλάμου διακομίσθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της.