Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού 55χρονος και 27χρονος, οι οποίοι φέρονται να πωλούσαν χειρουργικές μάσκες που εισήγαγε η Κυπριακή Δημοκρατία και παραχώρησε δωρεάν σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιώτες στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Μετά από μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας που εισήγαγε και παραχωρούσε δωρεάν το κράτος, βρισκόταν προς πώληση σε φαρμακεία στη Λευκωσία, κι έτσι εγέρθηκαν υποψίες ότι οι μάσκες ήταν κλοπιμαίες.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν, φέρεται ο 27χρονος να πώλησε σε φαρμακευτική εταιρεία, στη Λεμεσό, 16.000 από αυτές τις μάσκες προς 37 σεντ τη μία, εξασφαλίζοντας συνολικό ποσό 5.920 ευρώ.

Βάσει δικαστικού εντάλματος, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 27χρονου καθώς και του 55χρονου πεθερού του, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που κατείχε τη συγκεκριμένη ποσότητα χειρουργικών μασκών.

 Ανακρινόμενοι και οι δυο προέβαλαν κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι και διερευνώνται.

O υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η υπόθεση με την πώληση χειρουργικών μασκών ενδεχομένως να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και πρόσθεσε ότι διερευνάται πως ακριβώς εξασφαλίστηκαν οι συγκεκριμένες μάσκες, οι οποίες, ενώ κυκλοφορούσαν δωρεάν, βρέθηκαν να πωλούνται σε φαρμακεία.

Είπε ότι κάποιοι φαίνεται να εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις που δημιουργεί η πανδημία προς προσωπικό όφελος, την ώρα που οι συγκεκριμένες μάσκες θα έπρεπε να διατεθούν σε λειτουργούς υγείας της πρώτης γραμμής και σε άλλους εργαζομένους, για προστασία από τον κορωνοϊό.