Δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά πυρά σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων στο στρατόπεδο προσφύγων Νουρ Σιάμς, στα περίχωρα της πόλης Τουλκάρεμ στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, πρόκειται για τους δράστες μιας ένοπλης  ενέδρας που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τριών ισραηλινών αυτοκινήτων που κινούνταν σε οδικό κόμβο πλησίον του Τουλκάρεμ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Ισραηλινού πολίτη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ, με ανακοίνωσή του καταδίκασε την ισραηλινή επιχείρηση . «Το σημερινό έγκλημα που διέπραξαν οι δυνάμεις της κατοχής δεν θα περάσει αναπάντητο από τον λαό μας και τις δυνάμεις της αντίστασης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Χαμάς «θα συνεχίσει τον αγώνα για την προστασία των Αγίων Τόπων του Ισλάμ και την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού».

Οι σοροί των δυο Παλαιστινίων συνελέγησαν από την Ερυθρά Ημισέληνο και διεκομίσθησαν στο τοπικό νοσοκομείο που υπάγεται στην Παλαιστινιακή Αρχή .